Свято-квест "Прощання з Букварем"

Як швидко плине час. Здається, ще зовсім недавно ми раділи першим осіннім дням, а сьогодні милує око різноманіття травневої краси. Майже дев'ять місяців навчаня пролетіло як один день. Ми уже вивчили весь алфавіт й прочитали першу книжку - Буквар.

Прийшов час й учням 1-Г класу розлучатися з Буквариком - красивою, цікавою, барвистою книгою. Але так не хочеться!

Ось таке цікаве свято-квест "Прощання з Букварем" підготувала для них класний керівник Цуприк І.М.

День 1-й: «Ми – українці».

У цей день до класу завітала Королева Знань. Учні розповідали їй вірші про рідний край, про його красу та велич. Показували свої аудіативні вміння, здобуті навички читання та письменність. Вони вміло працювали у групах, виконували цікаві завдання, залишені Королевою: складали з букв-квітів слова, із запропонованих слів - речення. Грали асоціативну гру "Жовто-синє, синьо-жовте". Із великим задоволенням учні малювали прапор України.

День 2-й: «Ми – школярі».

Захоплююче розпочався другий день. Адже підручники, з якими ми працювали майже 9 місяців - раптом ожили, привітно посміхнулися й заговорили. Діти розповіли Букварику про свої вміння та досягнення. Вдумливо обговорювали в групах прислів'я, які приготувала їм Абетка, й пояснювали чого вони нас навчають. Букварик розповів учням багато цікавинок про українську мову.

Із задоволенням діти грали гру «Допоможи друзям зрозуміти» (пояснення слів за допомогою жестів та звуків). А цікаві математичні "Загадки на уважність" заставили посміхнутися кожного.

День 3-й: «В гостях у казки».

А ще до нас у гості завітала Казка. Вона принесла із собою чарівну мелодію та багато цікавих завдань.

Віршовані загадки заставили дітей пригадати українські казки. Казкові герої у своїх листах розповідали учням про себе дивовижні історії й просили відгадати, хто ж вони. Та, мабуть, найцікавішим було завдання «Що було б, якби...». Воно дало можливість дітям не лише роздумати над казкою, а й створити свою, не менш цікаву.

Кiлькiсть переглядiв: 48