Святкове козацьке коло до Дня Збройних Сил України

6 грудня - День Збройних Сил України. Це одне з найважливіших свят в нашій країні, особливо в сьогоднішніх реаліях. Саме 6 грудня 1991 року Верховна Рада затвердила два значущих закони "Про оборону України" та "Про збройні сили України". І через два роки, у 1993 році, саме в цей день було прийнято рішення відзначати День Збройних Сил України.

Зазвичай у цей день чи напередодні у нашому освітньому закладі проходили масові козацькі квести та посвята у джури учнів 5-их класів. Та цього року у зв’язку з пандемією, ми обмежилися лише посвятою п’ятикласників з метою запобігання контактів між учнями різних класів.
Козацька старшина шкільного дитячо-юнацького козацького товариства ім. С. Наливайка (кошовий Перегінець Олександр(11 клас), обозний Лазенко Юрій, генеральний суддя Галімзянов Микола, хорунжий Троян Микола (10 клас), довбуш Вибираний Мар’ян (9-А клас), бунчужний Галиняк Юрій (9-Б клас) зустріли в актовій залі п’ятикласників та вручили грамоти, як свідчення того, що школярі перейшли із розряду козачат (2-4 класи)у козацькі джури (5-8 класи). До заходу були залучені ведучі члени учнівської ради учениці 8-Б класу Гайдаш Надія та Кісь Ангеліна.
Щиро вітаємо всіх, хто служив у лавах Збройних Сил України, та ще буде служити зі святом!!! Ну а учнів-п’ятикласників вітаємо з новим статусом – козацькі джури!!!
Значення Збройних Сил для нашої держави, особливо в цей нелегкий час, коли на Сході України йдуть бойові дії, надзвичайно велике.
В тривожний час непросто говорити….
Всі мріємо, що спиниться війна.
Там гинуть люди, їм би жити й жити,
Але від пострілів здригається земля.
Що буде далі? Чи настане завтра
Для тих людей, що зараз у бою?
На них чекають вдома їхні мами.
Благаю, припиніть вже цю війну!
Просимо в Бога миру для країни,
Щоб повернулися живими усі ті ,
Хто захищає зараз Україну,
Хто там, на Сході, ніби в іншому житті…
Підготувала та провела захід педагог-організатор Світлана Козир спільно з сектором національно-патріотичного виховання учнівської ради.
Кiлькiсть переглядiв: 43