Виховний захід «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг»

До 100-річчя проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР та з нагоди Дня Соборності України у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин відбувся виховний захід «Соборна мати Україна – одна на всіх, як оберіг» з метою виховання в підростаючого покоління глибокої поваги та любовi до Батькiвщини, нацiональної свiдомостi, поглиблення знань про iсторичний факт злуки українського народу, його значення.

Підготували захід учні 8-их класів (класні керівники Марцінковська І. І. , Решетило Н. О.) спільно з педагогом-організатором Козир С. О.

В актовій залі були присутні учні 7-9 класів, вчителі, представники адміністрації школи. Зі вступним словом про значимість Акту Злуки 22 січня 1919 року для утвердження української державності виступила класний керівник 8-Б класу Решетило Н. О.

Також старшокласники переглянули історичні документальні кадри про події, які відбувалися 100 років тому на Софіївській площі у Києві, та вшанували пам'ять усіх борців за свободу під час національно-визвольних змагань, героїв Небесної Сотні, героїв, що полягли у боротьбі, захищаючи суверенітет, незалежність та територіальну цілісність нашої України. Вічна пам'ять героям! Вічна слава!

Піснями про Україну присутніх радували Мазур Вікторія (7-Б клас), Ковальська Христина (8-А клас), грою на фортепіано зачаровувала Червонюк Єлизавета (8-Б клас), а вражали танцювальними композиціями хореографічний колектив Центру культури та дозвілля «Надзбручаночка» (керівник Олеся Мазур) та учні 8-Б класу.

Пишаймося тим, що ми українці! Збережімо нашу рідну Україну єдиною та неподільною для наступних поколінь!

Більше півстоліття тому відомий український поет Дмитро Чередниченко написав чудовий вірш «Єдина Україна», актуально звучить він і сьогодні:

Нехай ніхто не половинить,

Твоїх земель не розтина,

Бо ти єдина, Україно,

Бо ти на всіх у нас одна.

Одна від Заходу й до Сходу

Володарка земель і вод –

Ніхто не ділить хай народу,

Бо не поділиться народ.

Кiлькiсть переглядiв: 124