Повернутися до звичайного режиму

Палітра слів в душі поета

Сьогодні, 21 березня – Всесвітній День поезії. Це свято ухвалила 1999-го року ЮНЕСКО. Його мета - залучити якомога більше людей до поезії, надати можливість молодим талантам заявити про себе.

З нагоди цього дня у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин працівники відділу бібліотечної роботи комунального закладу «Гусятинський центр культури і дозвілля» спільно з учнями 6-Б класу та вчителем української мови і літератури Світланою Іванівною Процків провели годину поезії «Палітра слів в душі поета».

Зі вступним словом виступили бібліотекарі, які розповіли присутнім історію Всесвітнього Дня поезії і традицїї його святкування в різних країнах.

Діти читали вірші відомих поетів: Ліни Костенко, Василя Симоненка, Тараса Шевчненка та інших.

Присутні мали змогу переглянути літературну композицію на слова Ліни Костенко «Доля».

На зустрічі була присутня відома місцева поетеса - Любов Печінка, літературне псевдо якої Патара Бачіа. Про письменницьку працю Любові Євгенівни можна сказати так : «жодного дня без рядка…» і , як писав Максим Рильський : «Поет має гостре око, він уміє не тільки дивитися, а й бачити».

Її твори друкувалися у журналі «Дніпро», газеті «Вісник Надзбруччя», у спільних збірках: «Материнська молитва», «Осінь у камуфляжі», «Відлуння Майдану», «Різдвяний карнавал поезій», «Воїнам світла», також у поетичних альманахах «Подільська толока» (альманах літературного об'єднання при Тернопільській обласній спілці письменників), «Мати», «Сила почуттів».

На заході Любов Євгенівна читала свої вірші, розповіла проісторію свого літературного псевдо та відповідала на запитання шестикласників.

На завершення години поезії за прекрасні хвилини спілкування присутнім подякувала т.в.о. директора КЗ «Гусятинський центр культури і дозвілля» Мазур О.І.

Фотогалерея

Кiлькiсть переглядiв: 255