Міжнародний День Миру

Щорічно 21 вересня в усьому світі, починаючи з 1981 року, за ініціативи Генеральної Асамблеї ООН відзначають Міжнародний день миру як день всесвітньої відмови від насильства та вогню.

Емблемою Міжнародного дня миру, є білий голуб з оливковою гілкою.

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть дружно та спокійно, земля не здригається від страшних вибухів, не ллються сльози горя та втрат. Цей день присвячений ідеалам миру як у відносинах усередині держав, так і у відносинах між усіма державами, народами та покликаний змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити щось заради спокою на Землі.

Раніше для нас, українців, мир – це була повсякденна реальність. На вулицях нашої неньки – України було спокійно, всі діти ходили до школи, посміхалися. Але відбулися різкі зміни, підкралося горе… На Україну напав ворог…

І нам, як ніколи, потрібно усіма силами йти до перемоги, боротися за мир, щоб нам завжди світило тепле, ясне сонечко, щоб небо було завжди чисте та голубе, щоб завжди були посмішки на обличчях у людей.

З метою формування глибокого розуміння питань, пов’язаних із миром, розширення знань учнів про важливість миру на землі, виховання гуманізму, патріотизму, любові до свого народу, до своєї країни п’ятикласники ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин взяли участь у флеш мобі «Діти України за мир та єдність», присвячений Міжнародному Дню миру (класні керівники Шкробот Л. М.(5-А клас), Стебелецька У. А.(5-Б клас), Марцінковська І. І.(5-В клас), педагог-організатор Козир С. О.)

Кiлькiсть переглядiв: 112