Мовознавчий турнір "Барви українського слова".

Сьогодні у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин в рамках Дня писемності та мови педагог-організатор Світлана Козир з метою поглибити знання учнів з української мови, розвивати мовне чуття, формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, а також розширювати знання про красу і багатство української мови, збудити прагнення учнів продемонструвати свої знання та вміння з української мови, спонукати їх до творчої праці, розвивати навички роботи в групах, пам᾿ять, увагу, швидкість мислення, виховувати в учнів почуття патріотизму, національної гордості, любові до рідного краю, глибоку повагу до рідної мови провела для четвертокласників мовознавчий турнір "Барви українського слова".
Турнір складався з шести турів, виконуючи завдання яких, учні продемонстрували свої знання антонімів, синонімів, фразеологізмів, навчились відгадувати метаграми, виконали тестові завдання з української мови.
Приємно, що наші четвертокласники такі ерудовані і мають міцні знання з української мови.
Команди "Юні мовознавці"(4-А клас, класний керівник Войтюк Т. І.), "Дивослово" (4-Б клас, класний керівник Пріян О. В.), "Старанні" (4-В клас, класний керівник Куленич Є. М.) пройшли всі тури нога в ногу. Лише різниця в один бал за підсумками турніру дала змогу команді 4-А класу "Юні мовознавці" здобути перемогу. Молодці всі учасники ! Вітаємо переможців! Любіть і шануйте нашу рідну мову!
В ролі об'єктивного журі виступили наші експерти з української мови учні 11 - го класу Гнатюк Єва, Джаман Назар, Синишин Христина, Дейкало Вікторія, які вже посилено готуються до ЗНО з української мови.

Кiлькiсть переглядiв: 171