Виховний захід для старшокласників «Жінки у житті та у творчості Шевченка»

Поряд з величними постаттями героїчних борців, народних месників, поряд з історичними діячами визвольного руху у творчості Т. Г. Шевченка проходить прекрасний своєю моральною силою і чистотою образ жінки-матері, сестри, дівчини, коханої.

«Такого полум’яного культу материнства,- писав М. Рильський,- такого апофеозу жіночого кохання і жіночої муки не знайти, мабуть, ні в одного з поетів світу. Нещасний в особистому житті, Шевченко найвищу і найчистішу красу світу бачив у жінці, в матері».

Т. Г. Шевченко гнівно виступав проти жіночого безправ’я. Він ніби зібрав воєдино у своєму знеболеному серці страждання поневолених жінок усіх епох і схвильовано розповів про них цілому світові.

Про жінок у творчості і житті Шевченка сьогодні зі шкільної сцени оповідали учні 9-Б класу ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин, підготуваваши виховний захід для старшокласників «Жінки у житті та у творчості Шевченка» разом зі своїм класним керівником вчителем української мови та літератури Джавлюк М. О.

Роль Т. Г. Шевченка, ролі жінок із життя Кобзаря, ролі героїв його творів про тяжку жіночу долю дев’ятикласники зіграли бездоганно. В залі панувала абсолютна тиша, співпереживання героїням викликало сльози на очах в присутніх у залі та «мурашки» від гри учнів-акторів.

Вважаємо, що саме такі заходи з інсценізаціями, вдалою акторською грою роблять Шевченка та його творчість ближчими для сприйняття учнівською молоддю. Молодці! Всі присутні одержали неабияке естетичне задоволення.

Кiлькiсть переглядiв: 134