Юнь Тернопілля за чисте довкілля

Ще з 2012 року школярі ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин з ініціативи органу учнівського самоврядування школи під керівництвом педагога–організатора Світлани Козир беруть участь у проекті «Юнь Тернопілля за чисте довкілля» по збору та відправленні на утилізацію відпрацьованих батарейок. На початковому етапі членами учнівської ради було розроблено інформаційні бюлетені для школярів та батьків про шкоду використаних елементів живлення. Та тепер до кампанії по збору батарейок постійно долучаються нові учасники, оскільки дедалі більше українців розуміють шкоду, якої завдають відпрацьовані батарейки довкіллю та здоров’ю людини. Відпрацьовані батарейки відносять до небезпечних відходів, і в разі потрапляння на полігони під дією атмосферних чинників вони розкладаються з виділенням отруйних речовин у довкілля. Батарейки не знешкоджуються методами утилізації звичайного сміття і потребують спеціального оброблення для знешкодження. Розкладання однієї неправильно утилізованої пальчикової батарейки триває понад 20 років.

Цьогоріч у школі зібрано вже 50 кг відпрацьованих батарейок. Та сподіваємось, це не межа, адже збір продовжується. Запрошуємо всіх жителів Гусятина долучатися до цієї корисної справи по збереженню довкілля і приносити використані батарейки у школу, де при вході у школу є спеціальний картонний ящик (при більшій кількості батарейок його можна буде замінити на пластиковий контейнер).

Відпрацювані батарейки ми передаємо у Тернопільський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді для подальшої відправки у м. Львів на завод «Аргентум», який і займається утилізацією елементів живлення.

Дякуємо Своє радіо за інтерв’ю з педагогом-організатором Козир С. О. та хороші новини про нас на радіо.

Кiлькiсть переглядiв: 136