Тиждень фізики

Тиждень з 18 по 22 лютого у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин оголошено Тижнем фізики та астрономії. Вчителями Фатюком П. І. та Боднаром І. О. складено план Тижня та вже проведено ряд заходів.

В рамках тижня фізики і астрономії 19 лютого проведено семінар для учнів 10 – 11 класів «Віртуальна подорож зоряним небом», під час якого учні 11 класу поділились досвідом використання інтернет-ресурсу у вивченні зоряного неба (вчитель Боднар І.О.).

Одинадцятикласники Соболь Ігор та Сонгінас Віталіна ознайомили товаришів із інтерактивними гідами по сузір’ях, додатками Star Walk і Solar Walk, які можна встановити на смартфони і отримати повноцінну 3D – модель космосу. З їх допомогою можна отримати найважливіші відомості про об’єкти зоряного неба та нашої Сонячної системи.

Кіндзер Дмитро продемонстрував досягнення в галузі астрономії, отримані за допомогою космічного телескопа Хабблла.

Учениця 10 класу Шморлівська Яна ознайомила присутніх з масштабним освітнім проектом команди «Цікавої науки» у галузі астрономії

В середу, 20 лютого, в учнів 8-А класу відбувся урок-перегляд відеороликівна тему «Відкриття ХХІ століття у світі фізики» (вчитель Фатюк П.І).

Учні ознайомилися з винаходами людства 21-го століття, зокрема, українськими винаходами, що визнані світом. В ході цього уроку учні разом з Петром Івановичем визначили, на їхню думку, топ-7 українських вчених-фізиків, народжених в Україні, де, без сумніву, першість належить нашому земляку Івану Пулюю, уродженцю смт Гримайлів. Тиждень фізики триває.

Кiлькiсть переглядiв: 114