брейн-ринг « Що ми знаємо про котів та собак»

4 жовтня ми відзначаємо Всесвітній день тварин та віддаємо належне співмешканцям нашої планети. Ця дата була вибрана не випадково. Це день Франциска Ассизського – католицького святого, якого вважають покровителем тварин. За переказами, святий міг спілкуватися з тваринами і проповідував птахам.

Трішки з історії цього дня.

У 1931 році у Флоренції на міжнародному конгресі прихильників руху на захист природи, що там проходив, було прийнято рішення щорічно 4 жовтня відзначати Всесвітній день захисту тварин. Дата проведення всесвітнього дня захисту тварин була вибрана не випадково. 4 жовтня - день пам'яті про Франциска Ассизького (помер 4 жовтня 1226), одного з найбільш шанованих у католицькій церкві святих. Франциск Ассизький вважається у католиків покровителем тварин, тому учасники конгресу і зупинилися саме на цьому дні.

Мета Всесвітнього дня тварин:

1.Сприяти обізнаності людей про тварин, зокрема про загрози, з якими вони стикаються.

2.Визнання ролі тварин у житті людини.

3.Покращити зв’язок між людиною та дикою природою.

4.Поширювати програми дій задля добробуту тварин.

Напередодні цієї дати сьогодні у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин вчитель основ здоров’я Аліна І. П. провела для шестикласників брейн-ринг « Що ми знаємо про котів та собак». Три команди учасників та всі присутні у залі, сподіваємось, дізнались багато нового та цікавого, отримали задоволення від гри.

Журі у складі членів соціального сектору учнівської ради: Сиротюк Тетяни, Невінської Софії, Реви Влади та Романського Владислава розподілили місця таким чином:

І місце – команда «Спаніельки» 6-В клас;

ІІ місце – команда «Мурчики» 6-А клас;

ІІІ місце – команда «Милі пушистики» 6-Б клас.

Вітаємо переможців та учасників!!!

Кiлькiсть переглядiв: 129