Показовий день цивільного захисту

Сьогодні у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин відбувся показовий День цивільного захисту з метою практичного відпрацювання учнями за їх віковими категоріями теоретичних знань та навичок, які отримані ними під час вивчення теорії з предметів «Основи здоров’я» та «Захист Вітчизни», а також досягнення злагодженості у роботі керівного, командно-начальницького та особового складу навчального закладу при виконанні заходів щодо попередження та реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного характеру. Адміністрація та педагогічний колектив школи підійшли творчо до проведення та вибору формату цього дня. Захід відбувся у формі тематично-пізнавального квесту для команд старшокласників 9-11 класів. Квестові завдання підготувала заступник директора школи з навчально-виховної роботи Дмитрів Л.М.

Напередодні відбувся збір керівного і командно-начальницького складу щодо узгодження квест-завдань, місця їх проведення та визначено відповідальних осіб на кожному етапі.

І, як наслідок – результати перевищили всі очікування. Школярі не тільки закріпили на практиці одержані знання під час вивчення предметів «Захист Віичизни», «Основи здоров’я», а й одержали море позитивних емоцій та заряд хорошого настрою. Під час виконання завдань панував змагальницький дух у командах та вболівання за колективну справу.

Територія навчального закладу була поділена на 13 тематичних станцій. У ході квесту діти не тільки повинні були продемонструвати свої знання елементарних правил поведінки в екстремальних ситуаціях, а й показати практичні навички надання допомоги постраждалим. У кожної команди був свій маршрут, який вони отримали на старті під час ранішньої лінійки.

Згідно маршрутного листа учні повинні були пройти такі етапи:

1. «Хімічна атака». Надягання протигаза, надягання протигаза на «непритомного» та транспортування потерпілого.

2. Подолання ділянки «забрудненої місцевості» .

3. Уважне відео

4. Встановлення намету

5. Тир

6. Рослини нашої місцевості

7. Подолання «заболоченої» місцевості

8. Топографія

9. Зупинка кровотечі та транспортування потерпілого підручними засобами

10. Накладання шини та транспортування потерпілого підручними засобами

11. Штучна вентиляція легень

12. Рятування потопаючого

13. Увага! Небезпека !!!

Всі команди виконали задання квесту, вклавшись у відведений час.

Та перемогу здобули одинадцятикласники, пройшовши всі етапи з найменшою кількістю штрафних балів.

На підсумковій лінійці директор школи Демкура О. В. привітала переможців та учасників показового Дня цивільного захисту та нагородила всі команди грамотами.

Велика подяка керівному і командно-начальницькому складу штабу з проведення показового Дня цивільного захисту та всьому педагогічному та учнівському колективам за злагоджену роботу. Адже цей день пройшов на високому методичному рівні. Успіх його великою мірою залежав від його завчасної підготовки, чіткого керівництва, підбору заходів та правильного визначення складу учасників. Педагоги обмінялися досвідом в організації навчальної роботи з питань безпеки життєдіяльності, а школярі отримали багато корисної інформації та закріпили її на практиці.

Навики дій в умовах надзвичайних ситуацій є життєво необхідними для всіх громадян нашої держави.

Кiлькiсть переглядiв: 186