Гірчить Чорнобиль крізь роки

Сьогодні у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин продовжували згадувати найстрашнішу катастрофу ХХ-го століття – аварію на Чорнобильській АЕС. В актовій залі школи відбувся вечір-реквієм для старшокласників «Гірчить Чорнобиль крізь роки», підготовлений педагогом-організатором Козир С. О. спільно з членами учнівського самоврядування школи та учнями 10-го класу.

Старшокласники мали змогу переглянути хроніку тих трагічних квітневих днів 1986 року, послухати спогади запрошеного на вечір учасника ліквідації аварії на ЧАЕС Скопецького Ігора Євгеновича, запалити свічку пам’яті та покласти квіти до пам’ятного знака «Жертвам Чорнобильської катастрофи» у нашому селищі, щоб висловити свою безмірну вдячність героям нашої Батьківщини, які ціною свого життя захистили світ від небувалої біди.

Під час виховного заходу, аналізуючи ті трагічні події та моральні уроки, які дав нам Чорнобиль, старшокласники мали над чим замислитись, адже ми живемо на технологічному вулкані. Чи не повториться трагедія в іншому місці? Чи стали ми більше шанувати рідну землю?

Нинішнє покоління повинне зробити все можливе, щоб зберегти своє життя і життя майбутніх поколінь: дбати про чистоту землі, насаджувати дерева, прикрашавати землю квітами, травами, не забруднювати ріки, ставки та джерела.

Щиро вдячні Скопецькому І. Є. за ті спогади, якими він поділився зі школярами, та подарунки (футболки), які дуже згодяться нашим учням для конкурсних командних виступів. В свою чергу голова учнівської ради Кундис Яна від імені учнів школи подякувала гостеві та подарувала квіти і збірник патріотичної поезії талановитих дітей нашої школи.

Заступник директора школи з виховної роботи Кондро О. А. презентувала старшокласникам книгу «Не стихає Чорнобильський біль», яку педагогічному та учнівському колективу подарував голова районної організації «Спілка Чорнобиль» Андрій Вічко.

Виставку тематичної літератури до річниці Чорнобильської трагедії, яка була використана на заході, оргвнізували шкільні бібліотекарі Шмигановська Л. Я. та Роздеба О. М.

Кiлькiсть переглядiв: 220