СНІД – сучасна проблема людства

1 грудня - Всесві́тній день боротьби́ зі СНІДом.

Вперше цей день відзначався 1 грудня 1988 року з ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров'я, після того, як на зустрічі міністрів охорони здоров'я всіх країн прозвучав заклик до соціальної терпимості і розширення обміну інформацією щодо ВІЛ/СНІД.

Із того часу Всесвітній день боротьби зі СНІДом відзначається щорічно. Головна мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом — звернути увагу суспільства на цю проблему. Адже ми живемо в світі, невід’ємною реальністю якого є епідемія ВІЛ – інфекції та СНІДу. Ми не можемо продовжувати ігнорувати проблему ВІЛ/СНІДу й думати, що вона нас не зачепить. Кожному корисно знати й обговорювати зі своїми близькими й друзями інформацію про ВІЛ/СНІД – що це за захворювання, як воно передається і як не передається, як зробити безпечним життя у світі, де є ВІЛ.

Про цю та багато іншої інформації сьогодні дізнались старшокласники ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин під час виховного заходу «СНІД – сучасна проблема людства», приуроченого Всесвітньому Дню боротьби зі СНІДом від вчителя основ здоров’я Аліної Ірини Петрівни, шкільної медсестри Починок Діни Володимирівни та переглянувши тематичний фільм.

Фотогалерея

Кiлькiсть переглядiв: 219