Тиждень зарубіжної літератури

"Люди перестають думати,
коли перестають читати"
Д.Дідро
З метою розвитку якісних знань, умінь, творчих здібностей учнів у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин з 23 по 27 жовтня 2017 року проходив Тиждень зарубіжної літератури, у рамках якого було заплановано та проведено ряд заходів, метою яких стало: поглибити знання школярів про зарубіжних письменників, викликати в учнів інтерес до читання, організувати пошукову і самостійну роботи учнів за визначеними темами.
Протягом п’яти днів учні демонстрували творчі здібності, ерудицію, брали активну участь у різних конкурсах, вікторинах та брейн-рингу, організованих вчителями зарубіжної літератури.
Відкриття відбулося у понеділок. В цей день була презентація учнівських малюнків, рекламних листівок, висловів відомих письменників.
У вівторок на поетичному майданчику звучала поезія різних народів світу, учні читали вірші польською, англійською, німецькою, російською та українською мовами. Цікаво пройшов booktrailer для учнів 6 та 7 класів у шкільній бібліотеці (бібліотекарі Шмигановська Л. Я. та Роздеба О. М.).
У середу для старшокласників учні 11 класу представили проект "Україна очима зарубіжних письменників". А п'ятикласники змагалися у КВК "Казки народів світу", де продемонстрували свої знання, виконували різні завдання та інсценізацію казок.
У четвер пройшла конференція" З Україною в серці"(8 клас), подорож у країні казок (6клас) та інсценування байок І.Крилова (6-Аклас).
Завершився тиждень зарубіжної літератури засіданням клубу любителів міфів (6 клас) та презентацією «Образ Мазепи у світовій літературі» (9-ті класи).
Щира подяка всім учням школи, які долучилися до цього свята літератури та вчителям зарубіжної літератури Решетило Н. О., Ізбаш Т.А., Маланчук Л. І. Цесак Т. М., Кондро О. А., Черкас Т. М., які організували та провели всі ці заходи.
Під час проведення предметного тижня учні дізнались багато цікавого про життя і творчість письменників, збагатили свої знання про кращі твори світової літератури.
«Зупинись і подумай! Чи можеш ти жити без літератури? Чи буде повним твоє життя без книги, без поезії, без театральних вистав?». Напевне, що ні...

Фотогалерея

Кiлькiсть переглядiв: 334