День захисника України

14 жовтня, у день Покрови Пресвятої Богородиці Україна відзначає триєдине свято: День захисника України, День українського козацтва, і вже традиційно 14 жовтня відзначається як день створення Української повстанської армії - УПА— військово-політичної формації українського визвольного руху. І саме цього року ми відзначаємо 75-ту річницю від цього дня.

Напередодні цього триєдиного свята у ЗОШ І-ІІІ ступенів смт Гусятин відбулось ряд заходів: наше шкільне козацьке товариство імені Северина Наливайка приймає поповнення – другокласників посвятили у козачата, а п’ятикласники із дитячого об’єднання «Козачата» перейшли в «Козацькі джури», членами шкільного клубу «Патріот» проведено по класах інформаційні п’ятихвилинки «Вони боролись за Україну», а також відбулась учнівська конференція на тему «Освіта та виховання козаків» (інформацію про ці заходи буде висвітлено окремими дописами).

Це свято є направду всенародним, бо захисниками Вітчизни є і учасники національно-визвольних рухів ХХ століття, учасники Революції гідності, добровольці і військові, волонтери , діти і дорослі — всі ті, хто в різний спосіб наближають перемогу над російськими загарбниками.

День захисника Вітчизни –

Мужності й геройства свято .

І ми вклоняємося тим,

Хто літ тому назад багато

І тим, хто нині з автоматом

Наш спокій береже і захищає,

Всю нашу велику родину,

Рідну землю свою – Україну.

Вітаємо всіх захисників нашої Вітчизни з цим прекрасним святом!

А покров і захист, який дала нам сама Пресвята Богородиця нехай оберігають ваше життя і рятують від бід і напастей.

Фотогалерея

Кiлькiсть переглядiв: 184